zaterdag 1 juni 2013

Rainbow cake

Gisteren was mijn broertje jarig. Hij werd 13, dat betekent officieel een tiener ;). 
Voor een speciale dag dus een speciale taart!

Mij leek het leuk om een rainbow cake te maken en na wat zoeken op internet kwam ik op een goed recept. 
Het is echt ontzettend leuk om deze taart te maken en het resultaat is nog leuker! 
Ik moet je wel waarschuwen; ben je van plan dit ook een keer te maken? Neem daar wel ruim de tijd voor, want het duurt zeker wel een aantal uur. Reken er maar op dat je toch wel een halve dag bezig bent, inclusief de voorbereidingen, maar dan heb je uiteindelijk wel wat. Het is zeker de moeite waard!

Het recept komt hier vandaan.



Benodigdheden:
  • 3 pakken cakemix (en de benodigdheden, zoals melk, boter en eieren). Ik had de mix van Koopmans gebruikt. 
  • 300 gram boter op kamertemperatuur (zorg echt dat het al een tijdje uit de koelkast is).
  • 500 gram poedersuiker.
  • Kleurstof (geel, blauw en rood). Je kan kleurstof gewoon bij de Jamin kopen.
  • 6 schaaltjes (niet al te klein)
  • Een ronde bakvorm.
  • Een grote(!) kom.


En aan de slag!
  • Bereid eerst alle cakemixen en Doe het allemaal in één kom.
  • Verdeel het deeg over 6 schaaltjes.
  • Maak nu met een beetje kleurstof rode, blauwe en gele deeg. Voor oranje, groen en paars moet je mengen*.
  • Bak nu iedere laag apart in de ronde bakvorm. Kijk even op de doos voor het aantal graden ºC en reken dan op ongeveer de heft van de normale baktijd (aangezien de laagjes een halve cakemix zijn). Houd ze wel even in de gaten.

  • Laat nu de laagjes afkoelen en maak ondertussen de botercrème. Dat doe je door de (zachte) boter en de poedersuiker te mengen (uche uche) samen met vier lepels heet water*.
  • Doe nu de cakelagen op elkaar (let wel op de volgorde van de kleuren ;p). Gebruik de botercrème als cement. 
  • Bestrijk nu de hele stapel cakelagen met botercrème, totdat alles wit is.
  • Nog een paar uurtjes in de koelkast en klaar is Kees (of Sanne ^^).

Eet smakelijk!
De kleuren zijn nog feller dan op de foto :D.

* Het mengen: oranje=geel+rood, groen=geel+blauw en paars=blauw+rood.
*Als de botercrème met vier lepels heet water nog steeds erg klonterig en niet goed gemengd is, voeg dan steeds nog een beetje heet water toe tot het een mooie crème wordt.

P.s. Als je (net als ik) niet veel tijd hebt om elke laag 30 minuten in de oven te doen (6x30=3uur!), kan je de laagjes ook korter in de oven doen bij een warmere temperatuur. Ik deed ze (met Koopmans) 8,5 minuut op 220ºC en daarna 3 minuten op 180ºC in de oven doen. Dan wordt de bovenkant een beetje bruin en bobbelig, maar daar zie je uiteindelijk niets van. Het gaat nou eenmaal om de binnenkant ;). 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten