dinsdag 11 juni 2013

Cakepops

Eén van de dingen die ik op behandeling moet doen is crea. Het woord zegt het al; het is gewoon creatief bezig zijn en je aandacht richten op iets. Laat ik creatief bezig zijn nou heel leuk vinden ;)
Soms maken we armbandjes en soms gaan we schilderen en deze week gingen we cake pops maken! 


Een hele tijd geleden heb ik een cake pop-machine gekocht -ik zou niet meer weten waar- en die heb ik meegenomen. Dat scheelde een hoop werk.

Het recept staat op de doos:
  • 100 gram basterd suiker
  • 100 gram margarine
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • Eventueel wat bakpoeder voor een luchtiger beslag.



En zo maak je het:
  • Klop de margarine en de suiker samen in een keukenapparaat tot een lichte, luchtige mix.
  • Voeg de eieren één voor één toe samen met het vanille-extract.
  • Voeg steeds een beetje bloem toe en mix het geheel op gemiddelde snelheid tot alles goed gemengd is.
  • Lepel het mengsel in de openingen in de machine en bak het in ongeveer 5 minuten (vet de machine wel eerst even in met boter of olie). Je kan ervoor kiezen om ze er langer of juist korter in te laten.
Dit is een recept voor vanille-cakepops, maar je kan er ook chocola in doen en ik had kleurstof meegenomen dat nog over was van de rainbow cake. Dat kan je er natuurlijk ook altijd in doen. Blauwe of rode cake pops zien er nog vrolijker uit! =]
Als je ook zo'n machine wilt, je kan ze bij veel winkels kopen, bijvoorbeeld bij de blokker of de xenos. Ze zijn niet heel duur.

Als ze klaar en afgekoeld zijn, kan je ze versieren. 
Prik ze op een stokje -je kan daarvoor bestemde cake pop stokjes of gewoon een satéprikker gebruiken- en je kan beginnen!
Wij hadden glazuur, fondant, smeltchocola, schrijfstiften en allerlei leuke dingen om eroverheen te strooien. Het maakt niet uit wat je doet, het ziet er altijd vrolijk uit.
Tip: Het kan handig zijn om -stel je wilt ze versieren met smeltchocola- om het stokje even in de chocola te dopen, dan de cake pop erop te doen en ze in de chocola te dippen. Dan blijven ze beter zitten (hetzelfde geldt voor glazuur etc.).

Als je ze versierd hebt, zijn ze klaar om gegeten te worden! Wel eerst even een foto maken xD

Eet smakelijk!

Dit zijn die van ons geworden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten