maandag 1 april 2013

Paprikabroodjes

Gisteren had ik iedereen al een fijn Pasen gewenst, maar -zoals de meeste wel weten ;)- zijn er twee paasdagen. 
Was je van plan om met Pasen een paasbrunch te houden, maar waren alle originele ideeën op? Misschien is dit dan iets leuks: paprikabroodjes!

Net als de pretzels van een aantal weken terug kwam ik via deze site op het idee voor de broodjes. Ze waren zo schattig! Ze zijn zo klein dat ze in een eierdopje passen. Perfect voor Pasen, dacht ik xD

Hier is dus het recept voor deze broodjes met een mediterraans tintje!

Veel succes!




Ingrediënten:

  • 1/2 pak witbroodmix (a 500 gr)
  • 10 gr boter
  • 150 ml water
  • 1/2 rode paprika
  • 5 takjes dille

Verder heb je een kom, een keukenweegschaal, een maatbeker, bakpapier en een satéprikker.


Bereiden:

  • Kneed in een kom het broodmix met de boter en het water tot een soepel deeg. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het deeg 10 min. rijzen.
  • Snijd de paprika in piepkleine blokjes en snijd de dille fijn. Kneed het door het deeg.
  • Verdeel het deeg in 12 gelijke bolletjes. Leg de bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en laat onder een schone theedoek 30 min. narijzen.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 200 ºC. Bak de paprikabroodjes in ca. 10-15 min. goudbruin en gaar. 
  • Prik er een satéprikker in. Komt deze er schoon uit, dan zijn de broodjes gaar.

Laat ze even afkoelen en doe ze voor de sier in een eierdopje.


Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten