zondag 6 oktober 2013

Bloemkoolsoep

Het is alweer een tijd geleden dat ik een recept op m'n blog gezet heb, dus ik dacht: laat ik dat maar weer eens doen! Deze keer is het bloemkoolsoep. Echt een recept voor de frisse herfst, maar ook als het zulk prachtig weer was als vandaag, is het lekker!
Overal op internet zijn recepten voor bloemkoolsoep te vinden en allemaal zijn ze weer anders. Ik maak het regelmatig en heb een beetje mijn eigen manier om het te maken. Die manier wil ik graag delen!

Benodigdheden

  • 1 bloemkool (± 500 gr)
  • 2 middelgrote aardappelen
  • 1 ui
  • Olie o.i.d.
  • Groentebouillon
  • Peper, zout en evt. nootmuskaat
Verder is handig
  • Normale pan
  • Grote pan
  • Staafmixer

How to make it

  • Snij de ui in stukjes.
  • Doe ± 1 eetlepel olie (ik gebruikte olijfolie) in de grote pan en fruit hierin de ui.
  • Breng ondertussen in de andere pan 1 liter water aan de kook en doe hierin de bouillon. Zorg dat het goed is opgelost.    
  • Snijd de aardappelen en de bloemkool in stukjes. 
  • Doe de bouillon bij de gefruite ui in de grote pan.
  • Voeg dan de aardappel en de bloemkool toe. 
  • Laat het een paar minuten koken.
  • Mix nu alles met de staafmixer net zo lang totdat het een soep geworden is en alle (grote) klontjes weg zijn.
  • Laat de soep nog een paar minuten koken. 

Hieronder vind je wat tips om de soep te maken.



Tips
  • De ui, aardappelen en bloemkool hoeven niet heel klein gesneden te worden. Het wordt toch gemixt.
  • Weet je niet hoeveel bouillon je moet gebruiken; meestal staat op de verpakking hoeveel je nodig hebt. Doe iets minder dan staat aangegeven. Het is beter om later nog wat bouillon toe te voegen, dan dat het te veel is.
  • Houd tijdens het mixen de deksel half boven de pan. Dit helpt spetteren tegen spetteren.
  • Ook lekker erbij/erin is brood, kaas of room. Kijk wat je lekker vindt en experimenteer een beetje!

Succes en eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten