zaterdag 16 maart 2013

Pretzels!


Ik ben gek op Zwitserland! Net als afgelopen vakantie kom ik er ieder jaar minstens één keer. In de winter zijn de bergrestaurantjes, zoals de Jatzhütte open. Als ik daar kom, bestel ik meestal een warme chocomelk met... PRETZELS!! 

Op deze site van de AH kwam ik het recept tegen. Het leek me niet heel moeilijk en daarom vond ik het zeker de moeite waard om het te proberen! 

Voor iedereen die van bakken en koken houd is hier het recept met alles erop en eraan!

Veel succes!


Ingrediënten:

  • 400 gram bloem
  • 1 zakje droge gist (7 gram)
  • 1 tl suiker
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 1 ei
  • 1 el grof zeezout
Verder heb je een maatbeker, een kom, een keukenweegschaal en bakpapier nodig.


Bereiden:

1.  Doe de bloem, gist, suiker, bakpoeder en het zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden en schenk er 250 ml warm water in. Kneed in 8 min. tot een soepel deeg. Laat 30 min. rijzen.

2.  Verwarm de oven voor op 225 ºC. Kneed het deeg nogmaals door en verdeel in 10 gelijke stukjes. Rol die uit tot rolletjes van 40 cm lang.

3.  Splits het ei (het eiwit wordt niet gebruikt). Leg elk rolletje in een U-vorm. Neem de uiteinden en draai die een slag om elkaar heen. Duw de uiteinden vast in de bocht van de U (als ze niet blijven zitten, plak ze dan vast met wat eigeel). Maak zo nog 9 pretzels. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de pretzels met de eidooier voor een mooie bruine kleur. Bestrooi ze met het zeezout en laat de pretzels nog 10 min. rijzen. Bak ze in ca. 15 min. in het midden van de oven bruin en gaar.


Haal ze uit de oven, laat ze wat afkoelen en ze zijn klaar om te eten!


Eet smakelijk!

Helaas waren het er bij mij vijf in plaats van tien geworden. We hebben een kleine oven en daarom moest ik ze splitsen in vijf om te kunnen bakken. De eerste vijf hadden een verkeerde ovenstand en waren zo hard als bakstenen geworden! Haha! xD 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten